Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τις Οικονομικές, Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα/ κόστος 700 δις Ε αν δεν ληφθούν μέτρα μέχρι το 2100

Το κόστος για την Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 700 δισεκατομμύρια Ευρώ μέχρι το 2100, αν δεν ληφθούν μέτρα


Διαβάστε την αποκαλυπτική έκθεση που συντάχθηκε για την Τράπεζα της Ελλάδας σχετικά με τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα. Μετά από μελέτες και έρευνες 26 μηνών, η Έκθεση δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2011. 

Η Επιτροπή αποτίμησε το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την ελληνική οικονομία, το κόστος της τυχόν αδράνειας καθώς και το κόστος των μέτρων άμβλυνσης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής τα οποία θα ληφθούν στο πλαίσιο των σχετικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κόστος για την Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 700 δισεκατομμύρια Ευρώ μέχρι το 2100, αν δεν ληφθούν μέτρα.

Διαβάστε ΕΔΩ την περίληψη της έκθεσης από τον συντονιστή της έκθεσης  Χρήστο Σ. Ζερεφό,  καθηγητή ακαδημαϊκό,
Συντονιστή της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής ΕΜΕΚΑ.

Πλήρης η έκθεση της ΕΜΕΚΑ ΕΔΩ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ΦτΦ θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας α) να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για τις οικολογικές και όχι μόνο τις οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής β) να συντονίσουμε τους αγώνες μας εντός και εκτός Ελλάδος για να παρθούν μέτρα μείωσης των ρύπων που συμβάλλουν στη δημιουργία των συνθηκών αποσταθεροποίησης του κλίματος γ) στην κλιματική δικαιοσύνη.
Σημειώνουμε ότι η χώρα μας συμμετείχε στην Ντόγκα, στην Παγκόσμιο Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή με χαμηλού επιπέδου αντιπροσωπία.
Διαβάστε ΕΔΩ παλαιότερες αναρτήσεις των ΦτΦ για την κλιματική αλλαγή.
ΦτΦ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου