Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Press conference for International Disarmament Week in Athens/ Συνέντευξη Τύπου για τη Διεθνή Εβδομάδα Αφοπλισμού στην Αθήνα

[Δευτέρα 22/10/2012 - Ο Πάνος Τριγάζης και η Μαρία Σωτηροπούλου Αρβανίτη στη Συνέντευξη Τύπου. Στη συνέντευξη τύπου που συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ  Κώστας Φωτεινάκης δήλωσε ότι η οργάνωση στηρίζει τις προσπάθειες των διοργανωτών και το "αίτημα της δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερης από πυρηνικά όπλα στη Μ. Ανατολή, καθώς ο μεγάλος κίνδυνος ενός νέου πολέμου στην περιοχή υφίσταται με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν"]


Έκκληση των κινημάτων ειρήνης για συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Διάσκεψη του Ελσίνκι για αποπυρηνικοποίηση της Μ. Ανατολής

Έκκληση απηύθυναν σήμερα οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (ελληνικός κλάδος της IPPNW- Νόμπελ Ειρήνης 1985) και του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου και Πάνος Τριγάζης αντίστοιχα, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας, τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε επίπεδο κινημάτων ειρήνης, στη Διεθνή Διάσκεψη του Ελσίνκι για αποπυρηνικοποίηση της Μέσης Ανατολής.
Η Διεθνής Διάσκεψη, όπως εξήγησαν οι δύο πρόεδροι σε σχετική εκδήλωση σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι μία πρωτοβουλία της Φινλανδίας και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στις 17-19 Δεκεμβρίου.
«Είναι πολύ σημαντικό», όπως τόνισαν η κ. Σωτηροπούλου και ο κ. Τριγάζης, «να υποστηρίξουμε και να συμβάλουμε θετικά σε αυτή τη διάσκεψη, η οποία βασίζεται στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υπέρ της δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερης από πυρηνικά όπλα στη Μ. Ανατολή, καθώς ο μεγάλος κίνδυνος ενός νέου πολέμου στην περιοχή υφίσταται με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».
Οι δύο πρόεδροι ανακοίνωσαν τη διοργάνωση εκδήλωσης γι' αυτό το θέμα, στις αρχές Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή των ελληνικών κινημάτων ειρήνης που έχουν μακράν ιστορία στον αγώνα κατά των πυρηνικών όπλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι η εβδομάδα για τον εφοπλισμό που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ, καθώς επίσης και ότι την προσεχή Τετάρτη 24 Οκτωβρίου είναι η επέτειος για τα 67 χρόνια από την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε και ΕΔΩ
 -----------------------------------
Σήμερα (22/10/2012)  στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Ελβετία παρέδωσε ισχυρή διακήρυξη για τις καταστροφικές επιπτώσεις των πυρηνικών στην ανθρωπότητα εκ μέρους 34 κρατών, Η Ελλάδα???
Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Today(22/10/2012)  at the UN General Assembly 1st committee Switzerland delivered a strong statement on the catastrophic humanitarian impact of nuclear weapons on behalf of 34 countries.
The humanitarian consequences of nuclear weapons are perceived as unacceptable by more and more countries! Now it's our time to make them do what is right: a ban on nuclear weapons!
Μaria Arvaniti Sotiropoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου